Saltvattensbreven: 08/08/16

beskrivning av en lägenhet:

okej såhär (mitt minne är kortare än vad jag minns det som)

jag minns inte golvet. rummet var stort och det fanns ett badkar. taket var högt, kanske 2,5-3 meter. inredningen var sunkig men min första tanke var: att jag tror ändå att jag skulle kunna få det fint. väggarna var lattefärgade sådär äckligt och det var blyertsskit ovanpå latten. köksskåpet var större än jag trodde: fyra spisplattor, diskmaskin som tar upp all skäryta så att jag måste skaffa köksbord. eller bara ta bort den fula diskmaskinen.

det bästa var de två stora fönstren som vätte ut mot innergården. träden där ute var så stora att de nästa växte in i lägenheten genom de öppna fönstren. personen som bor där nu satt därinne och tittade på fotboll och jag var kallsvettig och hade ingen aning om vad jag skulle titta efter. ingen framtida renovering planerad. jag önskar mamma var med och höll mig i handen. det kändes som ett sånt tillfälle. det fanns ingen

köksfläkt och golvet var av trä eller plast med trämönster. badkaret kändes sunkigt men jag tror att hela lägenheten var ostädad och full av fula ikeamöbler.