Landskrona fotofestival

Saana Kotilla

Jag har ju börjat plugga fotografi på Östra Grevie folkhögskola nu. Den ligger ungefär tjugo minuter från Malmö så jag bor kvar här sedan sommaren. Jag började i måndags och har varit i full fart med att hänga med mina klassisar. I torsdags redan far vi iväg till Landskrona då där skulle vara fotofestival, och vår lärare, Jenny Nordqvist är liksom en av huvudpersonerna kring festivalen och hon hade anmält oss alla som volontärer! Så det var spännande, att liksom efter två, tre dagar bara åka iväg med folk en inte känner och bo och vara med dem hela helgen. Men det var fint. Jobbade mycket och hårt, långa pass efter varandra bland fotografer och kuratorer och besökare. Jag trodde inte jag skulle hinna med att se något men som tur var, när jag slutade mitt pass på lördagen klockan fyra så gick jag själv och hann med att se allt! Det var så himla himla mycket bra och jag tänkte visa er lite! Jag ska försöka att komma ihåg vilka alla var men det kommer jag nog inte göra, speciellt inte från samlingarna. 

Vi börjar med Konsthallen:

Å å å å, Elina Brotherus. Kände inte till henne sedan innan men hon är ett geni. Hon kommer från Finland och filmar sig själv när hon gråter. Den här bilden ovan heter för övrigt "my dog is cuter than your baby", vilket är världens bästa titel. Alla bilder är mobilbilder, så kan det va!

Dessa två av SMITH (Dorothée Smith)

Detalj av bild

Ett annat galleri låg på Norra Långgatan 17. Där var det en fotograf som heter Karolina Jonderko som hade fotograferat rum som liksom blivit lämnade orörda efter att en person har försvunnit. Den hette Lost och det fanns också brev som de anhöriga hade skrivit till den försvunna. 

Där fanns också bilder av Priscilla Briggs där hon fotograferat uppbyggda miljöer i Kina som folk använder för att ta bröllopsbilder.

På Konstmuséet fanns fyra ganska stora utställningar men den jag överlägset gillade bäst var denna:

Det var blandning av bilder från Irland, titta bara:

Trish Morrissey

Jan McCollough

Paul Seawright

Sist ut är ännu en samling, på Tyghuset. Många olika fotografer från hela världen. Här är tre exempel som jag tyckte om:

Denis Darzacq

Nu är jag tillbaka i Malmö igen och är verkligen trött, men imorgon börjar jag skola igen och har väl egentligen inte fått så mycket helgledigt, men det ska bli bra ändå.