Dissekering av ett snöfall

Jag och Elise var på teater, i Skillinge, på Österlen. Dissekering av ett snöfall för att vara exakt. Den är skriven av Sara Stridsberg och jag skrev lite om den här under tillsammans med tre andra böcker. Jag knackade på hos Elise och skulle fråga vad hon skulle ha på sig och när dörren öppnades var det som att därinne fanns en spegel, så vi tänkte att japp nu är vi i exakt samma blå och det här blir bra. 

Vi hade lite tid att döda så vi åkte från Malmö vid 13 redan och tog tåget till Simrishamn. Där stannade vi till 19 innan vi tog bussen till Skillinge. Vi hann fika, gå till havet och kyrkogården. 

Och nu till pjäsen: fy fasen vad bra den var. Försökte att liksom se den skrivna pjäsen och den vi såg spelas upp som två olika verk och det var nog bra. Det var skönt att ha läst den innan så en kunde hänga med utan problem. Alla ljud i pjäsen var så fina, vissa analoga. De satt med vatten och vinglas som gnisslade och spelade in olika andningar och ljud med hjälp av en loopstation. Svinfina kostymer och å ja. Se den om ni får tillfälle, men just nu spelas den nog bara i Skillinge på Österlen. Väntar spänt på att få se American Hotel nu, men än så länge går den bara i Stockholm.

Sen så hade vi en liten risky sak att ta hand om, nämligen att det inte gick någon buss tillbaka till Simrishamn på kvällen. Vi hade planerat att lätt hitta någon som skulle förbi där, men det var nästan omöjligt och när vi stod där tillslut och skulle investera i en dyr taxi så stannade en bil tillslut! Så vi fick skjuts mot att vi skulle sätta upp två affischer, för vi åkte tydligen med regissören och manusförfattaren till Äta, sova, dö! En guldbaggevinnare, tänk va! Det var kul och de var snälla som skjutsade oss.