Om natten ligger min fläta längsmed ryggen under täcket

Jag har hunnit med att läsa en del under den här sommaren och tänkte bara tipsa om fyra stycken böcker. Två av dessa hann jag läsa under mitt tågjobb förra veckan när jag mest åkte fram och tillbaka till Kalmar hela dagarna. 

Mig äger ingen är skriven av Åsa Linderborg
Den här boken handlar om Åsa som växer upp med sin pappa. Det handlar om en arbetarklassfamilj och en dröm om ett socialistiskt samhälle. Jag tyckte mycket om den och det var ett fint porträtt om en ensam förälder.

Det är är Glömskans Bok av Clara Diesen.
En diktsamling som är helt fantastisk. Vissa handlar om havet och där kan jag verkligen känna igen mig. Där finns ett antal kapitel och jag tänkte visa er några små stycken som jag tyckte mycket om:

Lena Anderssons Utan Personligt Ansvar har säkert många av er läst för längesen. Den var väl väldigt väntad när den tillslut kom ut. Jag är som vanligt lite sen på bollen. Jag har innan läst Egenmäktigt förfarande som är den första boken om Ester Nilsson och jag tyckte jättemycket om den. Jag kunde, som säkert de flesta andra, känna igen mig så mycket i hur en person dyker upp och försvinner. Hur en matas med minsta lilla uppmärksamhet för att sedan bli av med allt i samma sekund och ge hela hjärtat när en tror det finns en chans. Hur som helst tyckte jag jättemycket om den här också. Den handlar om ett förhållande som Ester har med en gift man och hur han velar fram och tillbaka. 

Nu till the grand final! Dissekering av ett Snöfall av Sara Stridsberg. Det är en av tre pjäser som finns i den här boken och den handlar om Drottning Kristina. Hon benämns som Konungaflickan och diskuterar fram och tillbaka om hon är en Drottning eller en Konung, kvinna eller man, pojke eller flicka. Hon vägrar att gifta sig och för samtal med Makten, som är en hop av "viktiga" personer, samtal med sin döda far och Filosofen. Jag sträckläste denna för vet ni? Imorgon ska jag och Elise åka till Skillinge och se den på teatern där! VA FATTAR NI fy fasen vad bra.