Ljubljana: lördag söndag

Okej såhär: Jag fick en fin liten digitalkompaktkamera av pappa för ett tag sen, som jag älskar innerligt men som såklart är lite svajig i måendet. Den har liksom legat stilla i 10 år och då kan det ju kännas lite. Men jag hade iallafall med mig den till Slovenien och hade lite problem med minneskortet så nu är typ de tre första dagarna raderade :( vi som var på fotografiutställning, åkte båt på floden, klättrade in i ett asläskigt stort ödehus, var på konstakademin och första gången i Metelkova. Men ja, jag ska väl köpa ett nytt minneskort för de har krånglat till andra kameror också. Hur som helst, de dagarna tog jag iallafall bilder med telefonen också! Kolla här:

Efter 24 timmar bussresa fick vi en guidning av staden, men det gick förvånansvärt bra. Ingen somnade, tror jag.

Vi besökte MSUM, Museum of contemporary art. Det var så sorgligt för de har ungefär noll budget till konst i Ljubljana så de hade visat utställningen som vi såg kanske 4 gånger på rad. Men den var asasbra iallafall. Den hette Low-budget Utopias och där fanns till exempel Marina Abramovic, Jenny Holzer och Laibach.

Vi var på Museum of modern art, typ, de utställningarna var inte alls speciellt bra. Men jag gillade den där konstiga målningen av någon jag inte minns och så gillade jag denna för en fick dra ut en låda men visste inte om en fick det egentligen.

Vi hittade ett typ trevåningshus som var helt övergivet och igenvuxet. Världens modigaste Elise bestämde sig för att klättra in och alla blev nervösa och följde med. Det var SÅ SPÄNNANDE! Vi gick omkring och det var alldeles tomt och det var så konstigt. Sen tyckte Linn att hon hörde en nyckelknippa i trappan och började springa och alla fick panik och försökte klättra ned de två meterna igen hjälp

Vi var i Metelkova för första gången. Det är ett ockuperat område där en massa konstnärer kan vara och vissa har ateljéer och så var det punkspelningar som vi missade :(