→ Helsingborg → Malmö

Jag, Elise, Kristina och Cissi åkte till Helsingborg i fredags för att gå på Arabic Woman Film Festival! När vi kom fram stod vi där utan biljetter och allt var slutsålt så vi fick backa långsamt därifrån och skämmas för vi inte hade förbokat. Men vi var ganska glada ändå att det hade sålt slut då det verkade vara ett himla bra evenemang. Vi gick istället till en bar och drack en massa öl och åt pommes med ketchup.

Sedan, sådär klockan två på natten, som blev så mycket senare än vad jag hade tänkt men det var ju så himla festligt, åkte jag till Malmö och smög in hos febertrötta Lisa och la mig. För på lördagen skulle jag träffa Mange.

Under lördagen hann vi till exempel med att gå omkring på innergårdar, gå på Julia Periones utställning på Galleri Format, köpa spökkameran och äta veganpizza från Algarve på hans hotellrum.

Vi hann också köpa en kartbok, planera och markera hela vår resa. Sen for jag hem till Lisa och gick och la mig! På söndagen var jag utvilad och pepp så jag for ut i solen på egen hand med solglasögon och drog omkring runt Möllan och Värnhem och överallt kändes det som.

Tittade på en jättejättefin utställning på Galleri Krets av Maria E Harrysson. 

Tittade på en jättejättedålig utställning på Konsthallen av nån gubbe som jag inte minns. Låg en stund på dessa sittmöbler och skamlöst tog selfies.

Fina solkatter och sen hade jag planerat att kolla in Arabic Woman Film Festival för den skulle hoppfullt nog vara i Malmö på söndagen, på Panora, en liten fin biograf. Så jag gick dit och lyckades knipa mig en biljett till Ett hus i Marocko. Jag tyckte den var bra, både komisk och ganska sorglig. Sedan gick jag tillbaka till Lisa och så kom Anna och Amanda och så lagade vi extremt mycket mat.

På måndagen så kom Elise till Malmö för vi skulle kolla på ett kollektiv med henne! Det var soligt igen så vi gick till Kirseberg och Emmaus där. Jag köpte en bra fleecetröja inför mitt äventyr som jag måste berätta om! Fina målningar av favvoEster också.

OCKSÅ: Det där kollektivet. Ja minsann det är ett ateljékollektiv på Dalaplan(<3) och det slutade med att jag, Anna, Lisa och Elise kommer bo ihop där i sommar! Alltså. Bästa som kunde hända just nu. Det ligger på ett källarplan så jag är rädd för att mina växter kommer krascha, men jag kanske får sätta dem hos en barnvakt eller så. Och vi kommer betala ca noll kr hyra. Hur himla bra.