Gallerirunda i Köpenhamn


→ ROYAL DANISH LIBRARY / THE BLACK DIAMOND 

Vi for till Köpenhamn med alla fotografielever! Det var verkligen superbra. Först så gick vi till Royal Danish Library där det fanns den mest fantastiska utställningen om konstböcker. Konstböcker som i böcker som konstverk och inte konstböcker som i böcker om konst. Det var en som jag älskade extra mycket, som samlade på specifika saker i tidningar osv. Titta:

Dessa bilder var ihopsatta till små böcker av dålig papperskvalité och det är så skönt att se sånt. Att det kan vara fult och dåligt också, eller bara att görandet blir något viktigt och kanske inte slutresultatet. Dessa av Jesper Fabricius, med hans förlag Space  Poetry.

↓  Här är en liknande teknik av Tal R. Tyckte så mycket om det också, bara blanda konstig teckning med bilder på gamla linjerade papper. Tänker att allting liksom är slumpmässigt fast egentligen vet jag inte alls om det här är supergenomtänkt. 

↓ ååååå jag hatar när jag inte minns vem som gjort vad, och jag glömde skriva ned det också. Men de är också från konstbokutställningen.

Den andra uställningen på Royal Danish Library / The black diamond vad Vi byggede et hus av Julie Boserup och Søren Lose. 

→ KUNSTFORENINGEN GL STRAND

Här var något slags konferensrum(?) men som ändå var höjdpunkten på den här utställningen tycker jag. Annars var det om Jacob A. Riis, som var en man som levde på slutet av 1800-talet och lite in på 1900. Han fotograferade flyktingar i New York vilket var banbrytande för den tiden såklart. Och så tog han med blixten ut på gatan istället för att hålla den inne i en "studio" och det var också en grej.

Sedan for vi på lunch! Till något food court i ett hippt warehouse eller nåt. Jag åt världens godaste burgare med zeitan och en massa gott. Där precis låg Copenhagen Contemporary men de hade fått problem med elen och eftersom deras utställning var så mycket ljud och video var det omöjligt att ha öppet :(
→ Så vi traskade vidare till Charlottenborg Kunsthal

Där fanns en om hur vi skräpar ned och den var väldigt bra, den hette An age of your own making av Ibrahim Mahama, Kamal Aljafari, Moshekwa Langa, Tita Salina & Irwan Ahmett. Det var en massa olika installationer och video.

↓ Den andra utställningen var en helt fantastisk film! Som verkade handla om verklighet och fiktion ungefär och var så himla spacead! Och så var en liksom här inne och fick sitta i sköna solstolar! Den hette Factory of the sun av Hito Steyeri.

→  Så tog vi bussen till Ködbyen och till Fotografiskt Center där unga danska fotografer ställde ut. Jag tyckte verkligen om den utställningen. Jag har bara kassa telefonbilder men titta ändå.
 

Mads Holm