Galleri [format] & Galleri 21

Igår var det första gången på länge som jag var ute och dansade tills musiken tystnade och ljuset tändes och vi var tvungna att gå hem. Har inte varit ute sådär på jättelänge men det var så kul. Så idag vaknade jag tidigt och hade inte fått speciellt mycket sömn. Men vid 14 sådär tvingade jag mig ut efter att ha badat och ätit toast för det var vernissage på Galleri [format] för Mastereleverna på Valands fotografiprogram! Tänkte att det är ju ytterst nödvändigt att gå på och mingla och sådär. Det var verkligen mycket som var svinfint. Utställningen heter Floating Point och någon lärare förklarade det men innan sa han Ja Annika von Hausswolff är ju här i publiken och efter det så hörde jag inte mer av vad han sa för jag bara spanade och smygtittade på henne.

Cian Burke

Kalle Sanner

Anne Broe Kristiansen

Sedan var klockan lite mer men jag ville inte gå hem, så jag gick till Panora och såg en film på bio. Den hette Dagen efter denna och var ett franskt drama. Den handlade om en filosofilärare och hur hennes liv utformade sig. Om hennes familj, hennes man och hennes mamma som är sjuk. Om hennes elever och det var många fina diskussioner kring filosofi. Den var lite långsam i början men efter ett tag tyckte jag ändå om den. Det blir ju lite chansning men det var fint att gå på bio själv. Sen for jag hem och gjorde typ den bästa pastan med broccolisås ever. 

Och lagom till klockan 19:30 cyklade jag bort till Galleri 21 för min vän Andreas skulle ha vernissage. 
OCH DET VAR TYP DET BÄSTA HIMLA PERFORMANCET JAG SETT! det var kanske 8 personer med och de använde hela utställningssalen. Det var saker som hände överallt och olika ljud och ljuset blinkade i olika färger. Det var som att komma in i en jättekonstig dröm. Men å blir så stolt och glad åt att få ha varit med och tittat. Folk satt på golvet med skrivmaskiner. Det fanns en massa maskiner som gjorde ljud. En symaskin och vissa satt och sjöng för sig själva. 

En som gör ljud med den där maskinen, en som har kolkritor över hela kroppen och stryker sig längs med alla väggar och gör kolteckningar i hela galleriet.

Andreas hade byggt den här så så så fina båten där han ligger och blundar samtidigt som den körs på hjul genom galleriet, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Trots att det var jättemycket folk så en får akta sig. Älskar det, att en tar den platsen.

Geni <3

Den här personen sitter och syr ihop papper som en annan person skrivit med skrivmaskinen på.
ååååå fy vad bra. hoppas någon gjorde en video, då ska jag visa den här sen.