Arkivering av mina växter: 1 november 2016

Monstera Deliciosa: uppdelad i två och inköpt i Munka-Ljungby 2014.

Palettblad: Jag har fått den av någon. Jo just det jag har fått den av Lisa när jag gick på Munka. Lisa gick i konsttvåan och nu går hon keramik på HDK. Jag hade två stycken men den andra gav jag bort, men till vem minns jag tyvärr inte, kanske Anders?

Den här vet jag inte vad den heter men en ser den överallt. Det är en sån som hängt med ungefär jämt. Jag har nog köpt den från början och den har haft sina upp och- nedgångar. 

Skvätt-iväg: Den här fick jag av Marie som också gick i Konsttvåan på Munka. Hon använde en massa plantor i sin slututställning och på vernissagen fick en ta en liten planta om en ville. Det ville jag. 

Här i sitter två avokadokärnor och en växt som jag inte heller vet vad den heter. Alla tre delar kruka och det har fungerat bra hittills, fast de har i för sig inte växt speciellt mycket. Den jag inte känner till stal jag från Kvarnen där jag, Anna och Cornelia bodde några månader andra året på Munka men som vi var tvungna att fly från för det var hemskt. När jag bodde i Källaren i Malmö så växte dessa avokadosar upp i taket och därför blev de böjda, nu när de har fritt fram verkar de räta ut sig.

10.jpg

Pilea Peperomioides, Elefantöra: Den här har jag haft i kanske tre år, den är fortfarande så liten och pyttig och är Moderplantan som skapade idén om en Adoptionsbyrå som jag och Humle Rosenkvist har, Pilea Adoptions (kolla in oss på instagram: @pilea.adoptions).

Juvelorkidé: Den här räddade jag från en som slutade ta hand om sina växter helt plötsligt. Tycker den är så fin för den är så mörk. Jag måste skaffat den förra året.

Å den här. Känd som min love plant (haha). Den fick jag av grafikläraren på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Där fanns jättestora sådana i hela salen och jag frågade på ranglig engelska vad det var för någon och han visste inte men det gjorde inget för han var så fin och så fick jag med mig en stickling. Det måste varit 2015 eller 2014. Vi var på besök med Munka och tittade på alla skolor i Stockholm. Jag bar den runt mig hela dagen och det var storm och regn och jag försökte skydda den så gott jag kunde. Den var nog nära att dö, men nu i den här ljusa lägenheten trivs den och får nya blad. Det sorgliga är att Konsthögskolan brann för inte så längesen och det verkar vara just grafikverkstaden blev förstörd, så nu har jag arvet av den kvar här i Malmö.

Den här fina fick jag av min syster, det var nog en födelsedagspresent om jag minns rätt. Vet inte riktigt hur jag ska sköta den? Vet någon av er? 

6.jpg

Den här lilla kaktusen är mitt nyaste inköp för jag var ju på Oasen för några dagar sen. Det är en ormkaktus. Jag såg ju en så himla himla fin enorm ormkaktus på Botaniska Have i Köpenhamn 
Men den är säkert hundratusen år gammal.

Eftersom Pilea Adoptions har jag ju lite mer Pileor, här är tre stycken till. Den största fick jag av pappa i födelsedagspresent, de andra två små försöker jag gro så att de blir vuxna och får sticklingar.

Den här lilla gulliga som knappt syns på första bilden, den är från Slovenien! När vi var i Ljubljana med klassen på Munka så stal jag den här från någon slags Botanisk trädgård. Den har liksom varit helt kompakt och inte visat någonting om att den vill växa eller att den vill dö. Så helt plötsligt, nu såhär några månader senare så hade den grott en liten rot! Så ni fick den planteras!

Här är lite glas med sticklingar, det är lite olika. Någon slags Dr Westerlund/Pelargon. En fin Palettblad med lite ojämna kanter. De båda är från Bims kollektiv!

2.jpg

Och så har jag sju stycken ekollon som gror i sina vaser just nu!