Solen i Lund och himlen i Örtofta

Det var sol på lördagen så jag skrev till Tio att vi ses på Triangeln om en timme och så åker vi till Lund och går till Botaniska Trädgården. Så då gjorde vi det. Det var kallare än vad det såg ut som genom fönstret, men det var väldigt fint ändå. Vi kom till Lund och det var kravallstaket över hela staden och vakter med automatvapen och då förstod vi att det var nu påven skulle komma. Så konstigt. Men vi var hungriga så vi gick till Arimans och åt en svingod macka så vi skulle orka med resten av dagen.

Först gick vi till Govindas men de hade stängt, men vi klappade den här keliga innan vi gick till Arimans. 

Kolla gullig och fin! Och god macka. När vi ätit så la vi oss i solen en stund innan vi gick till Lunds Konsthall! 

Det var Staffan Nihlén, stenskulpturer som var fina. Huggna.

På ovanvåningen var det en konstbokutställning! FANTASTISKT. Konstböcker är det jag lägger mycket pengar på just nu. Så fint att se olika sätt att forma en bok och hur enkelt det är att göra sin egen.

IMG_9029.jpg

Sen så fick en titta i en massa och jag skrev av folks texter och antecknade namn och sen helt plötsligt släckte de lamporna och sa att de stängde. Då traskade jag och Tio bort till Botaniska trädgården och solen var nästan påväg ned.

Blev glad att se att rosorna fortfarande blommar i Lund.

Sen gick vi tillbaka till Arimans och mötte Joachim och drack två öl var och tanken var att vi skulle åka till Örtofta på kvällen och gå på Halloweenfest hos Bim och dens kollektiv. Vi for dit och mös en stund och skulle sova där men vi var helt döda efter den här heldagen att vi tog sista tåget hem vid ett och gick och la oss på direkten. Det var läskigt och fint att gå vägen från tåget till deras hus. Det var längesen jag såg en sån här stjärnhimmel.