Konstnärsvänner / Humle Rosenkvist

Hej Humle, vem är du?
En jävla medelmåtta som drömmer om solen i ett nordlyslandskap, tror alltid att gräset är grönare på andra sidan & saknar egentligen helt tålamod. Hade jag kunnat välja hade allting hänt just precis nu.

Annars går jag första året på konstakademien i Tromsø, har precis lämnat boet och står nu för första gången helt på egna ben.

Har som alla andra en existensiell livskris och försöker få in rutinen ”vecko-handla” i mitt liv. 

Visa lite av det du gjort innan! Vad håller du på med just nu?
Innan gick jag på Munka Folkhögskola då arbetade en del med fotografi & installationer, var provocerad över att ”allting redan är gjort” och försökt hitta nya sätt att göra saker på samtidigt som jag ständigt trillade dit.

Och i dagsläget har mitt konstnärskap utvecklat en dissociativ identitetsstörning och jag gör allt och ingenting. Skapar, sparar och glömmer & vill som vanligt göra allting samtidigt vilket jag verkligen inte lyckas med. Försöker förstå vad det egentligen innebär att gå på konstakademi, vad det innebär att bo i Norge, vad det innebär att vara vuxen.

Har under hösten börjat teckna blåa pottättmen i grund och botten så vill jag helst arbeta med videokonst så försöker ta mig mer och mer ditåt. 

Inför semesterutställningen nu i December arbetar jag men en serie performativa-videos. 

Berätta lite om vad du vill säga med din konst, om det finns något specifikt? 
Direkt budskap känner jag inte riktigt till men fenomenet frånvaro känns återkommande. Tomma blickar, tomma ord, tomma landskap.Att vara där men ändå inte. Att prata utan att bli hörd. Att vara inkluderad men fortfarande känna sig exkluderad. 

Vad får du inspiration ifrån? 
Det finns en jättefin sida som heter http://www.we-find-wildness.com som jag kan titta på i timmar. 
Instagram är också en guldgruva sen har vi har väldigt givande och inspirerande studiosamtal på skolan. 
Några konstnärer som är magiska och följt med mig ett tag & fortfarande inspirerar mig är:
1. Candice Breitz
2. Sofia Ekström
3. Janet Cardiff

Men tragiskt nog så kommer de flesta idéer oftast i tomma, tysta stunder som när man går hem själv mitt i natten eller när bussen är 15minuter försenad & det låter egentligen inte så jätteinspirerande. 

Vart kan en hitta dig och din konst på internet?
En hittar mig  ganska ofta på instagram under @meandfrida eller på en blogg med väldigt osynkade uppladdningstilfällen http://respirato.blogg.se
& konsten chillar stadigt på http://humlerosenkvist.se som ska vara relativt bra uppdaterad.