Konstnärsvänner / Anna Horn

Hej Anna, vem är du?
Jag är din bästa kompis och vapendragare. Jag går andra året på Munka folkhögskola och är osäker på livet. Jag är en queer klump i magen, en drömmare, himmelpanna, jag ogillar rymden men gillar hav och aktivism och skedliggande och fula saker.

Visa lite av det du gjort innan! Vad håller du på med just nu?
Här är det senaste jag gjorde, när jag skulle ha utställning i skolans galleri förra veckan. Det tog en massa tid och efter kände jag mej helt tom hah. Hela utställningen handlade om arbete, vila, hög- och lågstatus-arbete och drömmar om nåt annat.

Innan jag började på Munka var måleri min huvudsyssla. Det blir inte lika ofta numera men ibland så!

Jag skriver mycket och har nyligen börjat gilla att använda den i min konst. När vi hade ett projekt som hette Dold konst förra veckan satte jag små texter på blad i en buske. De är svåra att se men när en går nära ser det till exempel ut såhär:


Jag skriver mycket och har nyligen börjat gilla att använda den i min konst. När vi hade ett projekt som hette Dold konst förra veckan satte jag små texter på blad i en buske. De är svåra att se men när en går nära ser det till exempel ut såhär:

Ibland gör jag broderier och skulpturer. Denna gjorde jag när vi skulle göra parafraser på konstnärer vi blev tilldelade. Jag fick Picasso som jag hatar så jag gjorde en parafras på hans ”Bull’s head” som jag klädde in i tyg och broderade in ett brev till honom på.


Ibland gör jag broderier och skulpturer. Denna gjorde jag när vi skulle göra parafraser på konstnärer vi blev tilldelade. Jag fick Picasso som jag hatar så jag gjorde en parafras på hans ”Bull’s head” som jag klädde in i tyg och broderade in ett brev till honom på.

Berätta lite om vad du vill säga med din konst, om det är något specifikt? Jag gör nog oftast ganska politisk konst. Om kvinnokampen och den queera kampen och om vårt upfuckade sätt att se på arbete. Tidigare har min konst nog varit ganska arg men på senare tid har jag mer och mer känt ett behov av att göra konst som är lite av ett tryggt och lugnt rum i en kapitalistisk värld. Om orkeslöshet och om alla känslors rätt att vara. Saker som en kan vila lite i. Jag älskar vila! Vad får du inspiration ifrån? Oj mycket från Instagram! Några favvos är @juicybeuys, @estersrester, @rasmiamina och min syster@kungfrupanda. Min kompis Amanda Wahllöfs konst inspirerar mej mycket, och en annan storfavvo är Nina Bondesson som jag vet har hyllats här på bloggen innan! Jag har också en stor bildbank av bilder jag fastnat för på interwebz samt i böcker o tidningar som jag sparat på.  


Berätta lite om vad du vill säga med din konst, om det är något specifikt?
Jag gör nog oftast ganska politisk konst. Om kvinnokampen och den queera kampen och om vårt upfuckade sätt att se på arbete. Tidigare har min konst nog varit ganska arg men på senare tid har jag mer och mer känt ett behov av att göra konst som är lite av ett tryggt och lugnt rum i en kapitalistisk värld. Om orkeslöshet och om alla känslors rätt att vara. Saker som en kan vila lite i. Jag älskar vila!


Vad får du inspiration ifrån?
Oj mycket från Instagram! Några favvos är
@juicybeuys@estersrester@rasmiamina och min syster@kungfrupanda. Min kompis Amanda Wahllöfs konst inspirerar mej mycket, och en annan storfavvo är Nina Bondesson som jag vet har hyllats här på bloggen innan! Jag har också en stor bildbank av bilder jag fastnat för på interwebz samt i böcker o tidningar som jag sparat på.
 

Referensbild från @frejalindbergs Vart kan en hitta dig och din konst på internet? Mest aktiv är jag nog på instagram som @folkmothetsgrupp plus att jag har en hemsida som heter annahorn.se där jag lägger upp det mesta av min konst. Jag har även en mycket oaktiv blogg som jag tröttnade på vid nåt tillfälle, men där finns lite gammalt och dammigt att titta på: afrantzien.wordpress.com SAMT en halvaktiv facebooksida som en gärna får gilla (haha, hu vad jag har spridit ut mej på internet!) som heter Anna Horn.  

Referensbild från @frejalindbergs

Vart kan en hitta dig och din konst på internet?
Mest aktiv är jag nog på instagram som
@folkmothetsgrupp plus att jag har en hemsida som heter annahorn.se där jag lägger upp det mesta av min konst. Jag har även en mycket oaktiv blogg som jag tröttnade på vid nåt tillfälle, men där finns lite gammalt och dammigt att titta på: afrantzien.wordpress.com SAMT en halvaktiv facebooksida som en gärna får gilla (haha, hu vad jag har spridit ut mej på internet!) som heter Anna Horn.