Kombucha (tésvamp) del 2

Nu har det gått några dagar över en vecka (som tésvampen egentligen ska stå) men bättre sent än aldrig antar jag. Jag hittade en större burk som varit fylld med oliver. Den tvättade jag noggrant ur och ska nu använda den istället. Då får jag mer dryck.

Som ni ser så har den växt sig två tredjedelar större och hade lagt sig över hela ytan i den förra burken! Den växer väldigt snabbt och anpassar sig efter burkens ytstorlek. Så denna lilla slemklump jag bär vid min barm behöver hällas ut i ett fat. En ska sila drycken innan en dricker av den och eftersom jag inte har någon sil fick jag tyvärr göra mig av med första satsen så att inte drycken låg för länge och blev sur.

Sedan ska en ha tillrett té + socker. Läs mer om hur mycket under Del 1. En kan spara téslattar som blir över i en kanna eller om det inte är tillräckligt, koka nytt dagen innan så det hinner kallna.

Sedan ska svampten och det nya tét ned i burken igen! För att sedan ställas tillbaka i det rumstemererade lite mörka hörnet. Till exempel under trappan. Glöm inte sätta över tyget så ingen sockervänlig fluga kommer och äter upp allt gott.

Så fort jag köpt en sil så ska jag se hur det smakar.